Svensk Klottersanering | KLOTTERSANERING
Vi utför klottersanering, fasadrengöring och taktvätt med snabb respons i hela Sverige (www.klottersanera.se).
Klottersanering, Klotterskydd, Fasadtvätt, Blästring, Taktvätt
16283
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16283,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

KLOTTERSANERING

Vid klottersanering används speciella klotterborttagare beroende på vilken typ av färg det gäller och vilket underlag klottret sitter på. Detta för att inte förvärra skadan. Klotterborttagaren reagerar kemiskt med klottret, så att det går att få bort utan att skada den underliggande ytan. Detta kallas kemisk sanering (sanering kan även utföras utan kemikalier, se blästring).

SÅ HÄR JOBBAR VI

Klotterborttagaren penslas eller sprutas ordentligt på klottret i 2-3 omgångar. Medlet arbetas därefter in i ytan. Klotterborttagaren får verka tills klottret är upplöst, vilket tar mellan ca. 30 minuter – 4 timmar, Sedan spolas klottret bort med hetvatten under högtryck. Detta kan upprepas vid behov. Eventuella skuggrester tas sedan bort med högalkalisk skuggborttagare. Avslutningsvis spolas ytan ordentligt ren, med vanligt rent vatten.

MILJÖN I FOKUS

Vi använder KEW-Contractor silent som är ett högtrycksaggregat med en kapacitet på 23 liter/minut och tryck upp till 200 bar, samt en temperatur på 100 grader. Miljövänligt med katalysator och mycket låg ljudnivå. Medlen vi använder för klottersanering är speciellt utvecklade för att kunna göra ett bra resultat med hänsyn till både arbetsmiljö och miljö. Vi använder medel som uppfyller OECD 302-B. Det innebär att de är biologiskt nedbrytbara, samt att de inte förstör reningsverkets process.